Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Fransız Rivierası - Turizm Haberleri

        Yunanların ve Romalıların hâkimiyetinde kalan ve birçok tarihi eseri barındıran Nice geçmişte ve şu şimdiki zamanda büyülü bir yolculuğa çıkabileceğiniz bir yer. Bir şehrin mimarisini en öne çıkaran yapılar tabii ki müzeleridir. Bu 350 bin kişilik şehirde tam 15 tane müze ve bunun iki katı kadar sanat galerisi bulunmaktadır. Eski şehir merkezinden çıkıp görece daha sessiz olan Cimiez’de hem parklarda dolaşıp yorgunluk atabilir hem de en önemli müzelerden biri olan Monestere de Cimiez, Musée et site Archeologique’i gezebilirsiniz. Galerilerin en önemlileri Vieille- Ville’de (Eski-Şehir’de) bulunur.

        TARİHİN İÇİNDE BİR TUR

        Bu bölgenin hemen yakınındaki Cours Saleya’da ise Akdeniz insanının ve kültürünün en önemli özelliklerinden olan pazar yeri (çiçek, Provence baharatları, vs) hem size ülkemizden bir şeyler hatırlatacak hem de çevresinde bulunan kafelerde oturup bu yumuşak ve sakin Akdeniz insanını izleme şansı bulacaksınız. Buranın en önemli caddesi yerli halkla iç içe olacağınız Promenade des Anglais’dir. Bu gezinti yolu size tarihin içinde bir tura çıkmışsınız hissi verecektir. Bu cadde üzerinde bulunan en önemli yapı “Belle Epogue” mimari tarzının en önemli örneği Negresco’yu mutlaka ziyaret etmek gerekir. Nice tanımlanırken söze “harika bahçeleri, palmiye ağaçları, müzeleri ve sahilleriyle” başlanır. (Belki de Fransa saraylarından sonra en ihtişamlı çiçek bahçeleri Nice’tedir). Bu yürüyüş yolu da bizi bu bahçelerin en güzel örneklerinden Jardin Albert’e getirir.

        MUHTEŞEM MANZARALAR

        Nice’in muhteşem manzara imkânı sunan birçok yeri vardır. Terk edilmiş eski şato ve Sir Elton John’un villasının olduğu “Villa From”, “Villefranche” ve dünya zenginlerinin mekânı “Cap Ferrat” üzerinden şehrin güzel manzarasını izlemeye doyamayacaksınız. Bu durakların benim için en güzeli de limanı ve dağı aynı anda görebileceğiniz “Le Château’dur. Burada aynı zamanda eski bir katedralin izlerine de rastlayabilirsiniz. Nice’in hemen dışında Nice’ten Monaco’ya giden yolu büyüleyici manzara eşliğinde aşacaksınız. Roma’ya çıkan antik yolu takip eden Grande Corniche yolu ise sizi gerçekten büyülemeyi başaracaktır. Monaco ile Nice arasındaki sahilin şahane manzarasını ve Monaco’nun ışıklarını seyredebileceğiniz mekânlar Eze Village ve La Turbie’dir. La Turbie’de imparator Augustus’un yaptırdığı 2000 yıllık “Tropée des Alpes” anıtını da ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Fransız Rivierası size anlatılmayacak panoramik şovunu sunmaktan geri kalmayacaktır.

        GAZETE HABERTURK- HT TATİL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ