Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe "MUCİZE" Son dakika haberler: Hatayspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Mert Hakan - Ferdi Kadıoğlu - Mesut Özil - Samatta - Cisse gibi futbolcuların savunma özellikleri mi iyidir topla ilişkileri mi? Elbette topla ilişkileri. Bu oyunculara "topu alın paslaşın" deseniz rakip çok fazla topu alamaz. Oysa Erol Bulut'un takımı bu oyunculara bek kovalattı, ölüp ölüp diriltti. Altay olmasa 5 gollü bir mağlubiyet yaşardı.

        2

        Hatay'a karşı 66 dakika boyunca oyuna hakim olan, sadece bir kontrada Boupendza'nın vuruşunda Altay'la skoru koruyan takım, 66'da hoca değişiklikleri ile kalan 25 dakikada net 5 pozisyon verdi. Bulut, ezber değişiklikleri ile rakip hocaya sol bek değiştiren Osayi'yi aldı; bütün topları kaptıran Ferdi'yi oyuna aldı. Emre Belözoğlu kendisine bir sorsun Ferdi'den ne bekliyor acaba Bulut?

        3

        Gayet iyi günündeki Mame Thiam niye çıktı mesela? Cevap: Çünkü Bulut maçtan önce dedi ki "75'de Mesut'u oyuna atarım.." Mesut'u 75'de al da Thiam niye çıkar? Bu kadar kritik 3 puanı inanılmaz teknik direktör hatalarına karşın alabildiyse Fenerbahçe, Bulut bir Altay'a dua etsin bir de Allah'a.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Hatay attı Altay yemedi. Altay en az 3 topu, çizgiden falan değil, bayağı skorboarddan çıkardı. Yani Hatayspor attı aslında ama Altay yemedi. Arkadaşlarının 1.5 pas yapamadığı koca bir ikinci yarı boyunca sadece stoperlerinin ve yine büyük hata yaptığı bir yan topta da Ozan’ın yardımını alabildi. Hepsi bu.

        5

        Hatayspor’un gittikçe artan olağanüstü baskısına tek başına duvar oldu. Böylece Luiz Gustavo’nun önemini de daha iyi anladık. O takımın pas turnusolu. Eğer tek pasta rahat oynayabiliyorsa oyun doğru çizilmiş demektir. Eğer biraz top ezmeye geriye oynamaya başlamışsa yeterli pas opsiyonu yok demektir. İlk yarıda o zorlandı.

        6

        2. yarıda Gustavo oyundan çıkınca, Fenerbahçe her değişiklikte biraz daha geri gitti. Bunun önemli sebeplerinden biri Mert Hakan’ın 6 ya da 8 oynamakta ilerleme bir yana, geriye gidişi. Maalesef aklında hiçbir plan olmadan depara kalkıyor.. Ve sonrası da top kaybı.

        7

        GÜRCAN BİLGİÇ: Tam bir "büyük avcısına" karşı oynadı Fenerbahçe... Sezon başındaki travmaları atlatıp, golcüleri ve pas organizasyonuyla her rakip için tehlike olan Hatayspor karşısında, klasik formüle dönerek oynadılar. Rakibin ritmini bozdular önce.

        8

        Önde baskı yaptılar, uzun oynamaya mecbur ettiler, oyun ezberlerini bozdular ve öne geçtiler. Sonrasında ise "tabela maçı" devreye girdi; topu rakibe ver, ikinci bölgede kalabalık kal, atakları merkezden uzak tut.

        9

        Artık üstün oynamanın bir anlamının kalmadığı periyotta, Erol Bulut hemen hemen tüm oyuncularına defansif aksiyonlar emretmişti. Gustavo'nun sakatlanıp çıkması, ikinci yarıda "pas aklını" da saha dışına gönderdi zaten. Mücadele ön planda, "üç puanı al" tek amaçtı.

        10

        Galatasaray derbisi öncesinde, sezon sonu hikâyesinde "mucizelerle kazanıldı" denilecek bir maç yaşadılar.

        11

        ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe yine aynı. Göze hoş gelmeyen bir futbol. Rakip Hatayspor, neredeyse sarı-lacivertlileri dut ağacı gibi silkti ama gol bulamadılar.

        12

        Teknik direktör Erol Bulut'a bakarsanız, "Bu tip maçları almak önemli, iyi oynamak önemli değil" diyor. Bu hiç de Fenerbahçe'ye yakışmıyor. Çünkü Fenerbahçe taraftarı hep güzel hareketler görmek ister, ince işler görmek ister sahada.