Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Miss World güzeli Carina Tyrrell dünyayı kurtarıyor - Haberler
        1

        2019'un sonlarından beri hayatımızı esir alan koronavirüs, dünyada can almaya devam ederken aşı çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor...

        2

        Geliştirilen aşılar pek çok ülkede test edilip onay alınırken, aşı çalışmalarında yer alan bir doktor, İngiliz basınına konu oldu.

        3

        İngiltere'de 2014 yılında güzellik kraliçesi seçilen Carina Tyrrell, Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca'yla geliştirdiği aşı çalışmaları ve klinik deneylerde yer aldı.

        4

        31 yaşındaki Tyrrell, Oxford Üniversitesi'nde çığır açan araştırmalara öncülük etmek için balo elbiselerini ve güzellik yarışmalarını bıraktı.

        5

        Genç bilim insanı şimdilerde ülkedeki en parlak genç beyinlerden biri olarak kabul ediliyor.

        6

        Güzellik yarışmasını kazandıktan sonra ülkesini Miss World'de temsil eden ve yarışmada dördüncülük elde eden Dr. Tyrrell, 1 yıldır koronavirüs aşısını bulmak için gece gündüz çalışıyor.

        7

        CAMBRIDGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEZUN OLDU

        Babası fizikçi olan annesi ise bir dönem Dünya Sağlık Örgütü'nde çalışan Dr. Tyrrell, İsviçre'de dünyaya geldi.

        8

        Cambridge Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'ni kazanan genç kadın, okuldaki beşinci yılında gördüğü bir reklamla yarışmalara katıldı.

        9

        Ancak elde ettiği derecelere rağmen doktor olma hayalinden vazgeçmedi.

        10

        Dr. Tyrrell, yarışmadan sonra doktor olmak için elinden geleni yaparken diğer yandan da ülkesinin yeni güzellik kraliçelerine de destek vermeye devam etti.

        11

        Lisans eğitimi aldıktan sonra halk sağlığı dalında yüksek lisans yapan Tyrrell, virüs ortaya çıktığında salgınlar üzerine araştırma yapan Dünya Sağlık Örgütü ile çalışıyordu.

        12

        Tyrrell, Daily Mail'e yaptığı açıklamada "Miss World ve Miss England seçilenleri destekliyorum. Miss England yarışmasında jürilik yapmaya devam ediyorum. Ancak birinci olduğum yarışmadan 6 yıl sonra salgında aşı arama yarışında olacağımı tahmin etmezdim" dedi.