Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberi Altuğ Verdi'yi şehit eden polis tutuklandı!

        Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı. Savcılık tutuklanma talepli sevk yazısında, “Karlov suikastı ve benzeri eylemlerde intihar eylemi yapmaya dahi teşebbüs edebilecek, bu aşamaya kadar deşifre edilmemiş bir hücreye mensup bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir" denildi.

        Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden ve “tasarlayarak kamu görevlisini öldürmek” suçundan yargılanan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandığı sulh ceza hakimliğinde ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

        REKLAM

        CİNNET HALİYLE AÇIKLANAMAZ

        Savcılık sevk yazısında şüphelinin 11 Aralık 2018 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürü Şehit Altuğ Verdi'yi şehit etmesi sonrasındaki soğuk kanlı tavrı, teamül gereği kendisinin atamasından asıl sorumlu olan personel şube müdürünün de bulunduğu bir ortamda atama yönünden tali sorumlu olabilecek İl Emniyet Müdürünü cinnet hali ile şehit ettiğini iddia etmesine rağmen aynı cinnet hali içerisinde personel şube müdürünü hayati tehlike yaratmayacak şekilde yaraladığı, bu nedenle de asıl hedefinin şehit müdür olduğu, bu yöndeki davranışının cinnet hali ile açıklanamayacağı belirtildi.

        ÖRGÜTLE BAĞINI KOPARMADI

        Sevk yazısında, şahsın ortaöğretim döneminden itibaren örgütle bağının hiçbir şekilde kopmadığı, başka hiç bir yapıya ideolojik manada bir yakınlığının bulunmadığı, yine 2014 yılı ve darbe girişimi sonrasında örgüt jargon ve söylemleri doğrultusunda beyanlarda bulunduğu tespit edildiği anlatıldı. Yazıda, şüphelinin örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu ifade edilerek “İşlemiş olduğu cinayeti örgütsel talimat ile işleyip işlemediği tam olarak ispat edilememiş olsa da şüphelinin örgüt üyesi olduğu halde bu eylemi gerçekleştirdiğinin ispatlandığı'' ifade edildi.

        REKLAM

        GİZLİ TANIKTAN ELE GEÇİRİLEN SD KART

        Şüphelinin, garson mahlaslı gizli tanıktan ele geçen SD kart verisinde alan dışı kodlaması ile kodlandığı belirtilen yazıda, bu yöndeki bilginin örgüt mensupları yönünden gri bir alan olarak tarif edilebileceği, aynı kodlamaya sahip çok sayıda bylock kullanıcısı veya itirafçı emniyet mensubunun mevcut olduğu öne sürüldü.

        AĞABEYİNİN VE EŞİNİN İFADELERİNE YER VERİLDİ

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelinin ağabeyi M.S.’nin de sevk yazısında ifadesine yer verildi. M.S. ifadesinde, şüphelinin üniversite hazırlık ve üniversite döneminde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait dershanelerde öğrenim gördüğünü, yurt ve evlerinde kaldığını, bu yapıya kendisinin şüpheliyi yönlendirdiğini anlattı. Şüphelinin, ideolojik manada başka hiç bir yapıya yakınlık göstermediğini kamuoyunda 17-25 aralık olayları sonrasında kendisi ile yapmış olduğu görüşmelerde örgüt lehine söylemlerde bulunduğunu ve bu doğrultuda örgütsel bağını devam ettirdiğini düşündüğünü belirten ağabey M.S., 15 temmuz darbe girişimi sonrasında kendisinin örgütle ilişkili görüşlerinin değişmesine rağmen İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun örgütün darbe girişiminde bulunmadığına yönelik söylemleri olduğunu, yaşanan sürecin hükümetin uydurması olduğunu söylediği aktarıldı.

        FETÖ İLE İRTİBATLI

        Şüpheli İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun eşi S.S.’nin de sevk yazısında ifadesine yer verildi. Eşinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduğunu söyleyerek Ardahan ve Rize ilinde eşinin de zorlaması ve ısrarı ile örgüt sohbet toplantılarına katıldığını, İsmail Hakkı Sarcıoğlu'nunda bu dönemde sohbet toplantılara katıldığını söylediği belirtildi.

        10 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ

        Öte yandan soruşturma kapsamında, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 10'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2 şüphelinin ise itirafçı olduklarından adlı kontrolle serbest bırakılması talep edildi.

        13 Şubat'ta yapılan operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken 20 Şubat'ta yapılan ikinci operasyonla 6 şüpheli daha gözaltına alınarak gözaltı sayısı 26'ya çıkmıştı. 26 şüpheliden 6'sı etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olduktan sonra serbest bırakılmıştı. 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken; 12 şüpheli bugün adliyeye sevk edilmişti. Diğer 4 şüphelinin de başka illerde yürütülen soruşturmalarda etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest kalmışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ