Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Futbolcu-antrenör olarak görev yapan oyuncular - Futbol Haberleri
        1

        Yusuf Şimşek'in ayrılığı sonrası Antalyaspor'da Samuel Eto'o oyuncu-antrenör olarak çalışmaya başladı. Özellikle İngiltere'de bu uygulamanın örneklerine rastlamak mümkün. Türkiye'de ise yakın dönemde 2 önemli futbolcu, top koştururken takım çalıştırmıştı. Daha önce hem futbolcu hem hoca olarak görev yapan en çarpıcı 10 ismi hatırlayalım...

        2

        YUSUF ŞİMŞEK
        Futbolculuk döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Yusuf Şimşek, kariyerinin son yılını Spor Toto 2. Lig takımlarından Turgutluspor'da geçirdi. 2011/2012 sezonu öncesi oyuncu-antrenör olarak Manisa ekibine imza atan Şimşek, takımını play-off'a götürmeyi başardı. Sezon boyunca kendini sadece 1 kez ilk 11'de oynatan Yusuf Şimşek, 7 defa oyuna dahil oldu. Bu maçlarda 3 gol atan Şimşek, takımına futbolcu olarak da puanlar kazandırdı.

        3

        AYKUT KOCAMAN
        1999/2000 sezonunda İstanbulspor zor günler geçiriyordu. Ziya Doğan yönetiminde küme düşme hattında bulunan takım, 7 hafta üst üste maç kazanamayınca teknik direktör değişikliğine gidildi. Son 7 hafta takımı çalıştırma görevi efsane golcü Aykut Kocaman'a düştü. Bu dönemdeki en unutulmaz maç Trabzonspor karşılaşmasıydı. İlk yarısı 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile süren maçın 2. yarısında Aykut Kocaman oyuna girdi. Kocaman hat-trick yaparken sarı-siyahlılar maçı 5-1 kazandı. Başarılı golcü, böylece 200. golüne de ulaşmayı başardı. İstanbulspor, 7 maçta 3 galibiyet alarak Altay'ın averajla üstünde yer alarak ligde kaldı. Sezon sonunda futbolu bırakan Aykut Kocaman, İstanbulspor'a teknik direktör olarak hizmet vermeye devam etti.

        4

        RYAN GİGGS
        Manchester United, Alex Ferguson'un takımdan ayrılmasından sonra 2013/2014 sezonunda takımın başına David Moyes'u getirdi. İskoç teknik adam, başarısız sonuçların ardından ligin bitimine 4 hafta kala kovuldu. Yeni hoca getirilene kadar takımın Ryan Giggs'e emanet edilmesine karar verildi. 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. Giggs, Hull City karşılaşmasının son 20 dakikasında kendini oyuna aldı. Sezon sonunda futbolu bırakan efsane isim, Louis Van Gaal'in yardımcılığını yapmaya başladı.

        5

        ROBERTO CARLOS
        Fenerbahçe'de top koşturduktan sonra Corinthians'a dönen Roberto Carlos, kariyerinin son volesini vurmak için 2011/2012 sezonunda Anzhi'nin yolunu tuttu. Kadrosunda Eto'o, Zhirkov ve Roberto Carlos gibi futbolcuları barındıran Dağıstan ekibinde başarı gelmeyince teknik direktör Gadzhi Gadzhiev'in görevine son verildi. Yeni hoca bulunana kadar Andrei Gordeyev ile Roberto Carlos'un takımı yönetmesine karar verildi. Bu durum 6 maç sürdü. Takımın başına Guus Hiddink getirildi. Roberto Carlos da Hiddink'in yardımcısı oldu.

        6

        KENNY DALGLİSH
        1978'de Liverpool'a transfer olan Dalglish, futbolcu olarak kulübün efsanelerinden biri haline gelmişti. 1985'te yaşanan Heysel Faciası'nın ardından kulüpte kaos ortamı oluştu. O zaman 34 yaşında olan Dalglish, çarpıcı bir kararla oyuncu-menajer görevine getirildi. İskoç futbolcu, bu görevi en başarılı şekilde yapan isim oldu. 5 yıl boyunca hem menajer hem de futbolculuk yapan Dalglish, Liverpool'a 3 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Hatta 85-86 sezonunda ligin son maçında şampiyonluk golünü atan isim de o oldu. 90'da futbolu bırakan unutulmaz isim, 1 yıl Liverpool'da teknik direktörlük yaptıktan sonra Kırmızılar'dan ayrıldı.

        7

        NİCOLAS ANELKA
        Yolu bir dönem Fenerbahçe'den geçen "Futbolun Evliya Çelebi'si", son olarak yaşı ilerlemiş futbolcuları toplayıp ligi popüler hale getirmeye çalışan Hindistan'da soluğu aldı. Mumbai City'e 2014'te giden Fransız yıldız, Ocak 2015'te takımdan ayrıldı. Temmuz'da tekrar Hint ekibiyle anlaştı ancak bu kez futbolcu-teknik direktör olarak. Görevini hala sürdüren Anelka, şimdilik pek başarılı gözükmüyor. Zira takımı Mumbai City, 8 takımlı ligde 6. sırada yer alıyor.

        8

        GLENN HODDLE
        Tottenham ve Monaco'da başarılı bir kariyer geçiren Hoddle, 1991'de şimdiki adıyla Championship ekiplerinden Swindon Town ile oyuncu-menajer olarak sözleşme imzaladı. 92/93 sezonunda Premier Lig'e yükselmeyi başardılar. Bunun ardından Chelsea'ye transfer olup aynı pozisyonda görev yapmaya başladı. 3 sezon çalıştığı Maviler'de kupa kazanamasa da milli takımdan teklif aldı. EURO 96'da İngiltere'yi çalıştırmak üzere Chelsea'den ayrıldı.

        9

        RUUD GULLİT
        Şu sıralar UEFA'nın kura çekimlerinde karşımıza çıkan Gullit, 1995'te Chelsea'ye transfer oldu. 1996 yazında Glenn Hoddle'ın ayrılığının ardından takımı çalıştırmaya başladı. İlk sezonunda FA Kupası'nı müzeye götürmeyi başardılar. Bu kupa Chelsea'nin 26 yıl sonra kazandığı ilk kupa olma önemini taşıyordu. Ayrıca Gullit, Britanyalı olmayıp İngiltere'de kupa kazanan ilk hoca oldu. İkinci sezonunda yeterli görülmeyince takımdan kovuldu.

        10

        GİANLUCA VİALLİ
        Chelsea, bu yöntemi sevmiş olacak ki Gullit'in ardından takım yine bir futbolcuya emanet edildi. İtalyan golcü Vialli, 1998'de takımın başına geçti. Maviler'le ilk sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmayı başardı. Vialli, bu turnuvada 8 maçta forma giyip 6 gol attı. Futbolu bırakıp, menajer olarak Chelsea'de kaldı. Ardından Real Madrid'i yenip Süper Kupa'da da zafer yaşadılar. 1999/2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gördüler. 2000'de FA Kupası'nı da kazanınca kulüp tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden birisi oldu. Ancak 2000/2001 sezonuna kötü girilince sezonun başında görevine son verildi.

        11

        ROMARİO
        Efsane golcü, futbol hayatını sürdürdüğü Vasco da Gama ekibinde Ekim 2007'de sürpriz bir kararla teknik direktör yapıldı. Ancak bu görevi uzun sürmedi. Şubat 2008'de kulüp başkanının kararlarına müdahale etmeye çalışması sebebiyle takımı çalıştırmayı bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ