Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ekrem isminin anlamı nedir? Ekrem ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ekrem isminin analizi

        EKREM İSMİNİN ANLAMI

        Ekrem isminin anlamı için çeşitli kaynaklardan alınan bilgiler ışığında şu anlamlar bulunmuştur;

        • Çok cömert,
        • Uğur getiren yiğit,
        • En kerim,
        • İhsan,
        • İyiliği bol olan.

        Ekrem adını taşıyan insanlarda yardımseverlik, yüksek merhamet ve cömertlik gibi özellikler öne çıkar. Bu değerleri önemseyen ve birçok şeyin önünde tutan bu insanlar, toplum içerisinde saygı görmeyi sever ve davranışlarıyla bunu başarırlar. Ekrem isimli insanlar, diğerlerine yardım eli uzatmaktan ve ihtiyacı olan insanlara yardım etmekten uzak durmazlar. Cömert ve erdemli yapıları, onların toplumun birçok kesiminde sevilmesini ve övgü almasını sağlamıştır.

        Türkiye’de 74.896 kişide bu isim olduğu düşünülmektedir. Büyük şehirlerde ise durum şöyledir;

        • İstanbul: 13.402 kişi,
        • Ankara: 4.679 kişi,
        • İzmir: 3.424 kişi.

        EKREM KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

        İnternet sorgulamalarına bakıldığında “Ekrem Kur’an’da geçiyor mu?” sorusuna sıklıkla rastlanır. Söz konusu ismin doğrudan İslam kutsal kitabı olan Kur’an’da geçmediği bilgisi vardır. Ancak bu ismin caiz olmadığına dair herhangi bir bilgi görülmemiştir. Bu isim, aksine olumlu anlamlarıyla din büyüklerinin önerdiği hayırlı bir isimdir.

        Arapça kökeninden gelen Ekrem adının “çok cömert, en cömert” anlamlarına gelmesi, İslam dini bakımından da ideal olmasını sağlar. Cömertlik, İslam dini açısından önemli bir erdem kabul edilir. Bu noktada çocuğunuza bu ismi vererek hayırlı bir geleceğe sahip olmasını destekleyebilirsiniz.

        EKREM İSMİNİN ANALİZİ NEDİR?

        Peki Ekrem isminin analizi nedir? Bir ismin analizi, esasında isim enerjisini inceler. Bu bilgiler ışığında dünyaya gelecek çocuğun kişiliğine, genel yaşam başarısına ve sağlığına yönelik tahminler yürütülür. İsim analizi, söz konusu çocuğun gelecek zamandaki yönünü belirleme noktasında etki sahibidir ve kişisel gelişime yapılan katkıyla mutluluğuna olumlu anlamda destek olur.

        İşte Ekrem adına ait harf analizi;

        • E: Esneklik ve özgürlüğün ifadesidir. Ancak bu insanlarda doğuştan gelen bir duygusallık vardır. Duygusal dünyanın zenginliği, onlara iyi bir iletişim yeteneği ve sanatsal kabiliyetler vermiştir.
        • K: İradenin gücü ve bağımsızlığı anlatır. Birçok kişi için bu harfin bir isimde olması önemli bir değerdir.
        • R: İsim analizi alanına göre R harfi gerçekçiliği sembolize eder. Ancak bu, söz konusu kişinin gerçekçiliğe fazla kapıldığında fazlaca tereddütlü biri olmasına neden olabilir.
        • E: Son derece enerjik, eğlenceli ve özgür ruhlu insanlardır.

        EKREM İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

        Ekrem adının sahip olduğu belli başlı özellikler de vardır. Bu insanlar, güçlü yetileriyle yenilikçi etkinlikler başlatmayı ve yaratıcı fikirlerini başkalarına yansıtmayı severler. Kararlılıkla fikir uygulamayı ve girişimlerine yönelik yeni kararlar almayı birçok şeyin önüne koyarlar. Yaratıcı ve eşsiz bireyler olan Ekrem isimli kişiler, cesur oldukları kadar agresif yönelimlere de sahip olabilir.

        Karşı taraftan ilgi görmeyi seven bu kişiler, sevdikleri biri olduğunda bu ilişkiyi sonsuza kadar sürdürme eğilimindedir. Ancak zaman fazla inatçı olduklarından hayatlarındaki kişiyi üzebilirler. Gururlu ve sabırsız olan bu insanların ilişkide negatif durumlar yaşaması olasıdır. Ancak bunun yerine eğlenceli yönlerini ilişkilerinde gösterirlerse karşı tarafa pozitif duygular verebilir ve karşılıklı huzuru sağlayabilirler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ