Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Paris saldırganları İstanbul'a da saldıracakları

        Umut TÜTÜNCÜ / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da 12 Kasım akşamı yakalanan ‘Cihatçı John’ lakaplı Muhammed Emwazi’nin yardımcısı Aine Ledley Davis’in, beraberindeki teröristlerle Paris saldırısıyla aynı saatlerde İstanbul’da kanlı saldırılar planladığı ortaya çıktı.

        Terör örgütü IŞİD’in, Paris’teki saldırıların gerçekleştiği saatlerde İstanbul’un farklı noktalarında düzenlemeyi planladığı kanlı eylemler, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla engellendi. İstanbul’da 12 Kasım akşamı yapılan terör operasyonunun ayrıntıları netleşmeye başladı.

        SİLİVRİ’DE BULUŞTULAR

        Emniyet İstihbarat birimleri, Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerinden 1 hafta önce Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu IŞİD militanlarını yakın takibe aldı. Farklı yollardan İstanbul’a gelen militanlar, Silivri’deki hücre evinde buluştu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da bir örgüt militanı ile bağlantı kuran ve eylemlerde kullanılacak bombaları beklemeye başlayan terörist gruba operasyon için düğmeye bastı.

        Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Esenler, Ümraniye ve Sultangazi’de belirlenen yaklaşık 20 ayrı adrese, polis helikopterlerinin de desteğiyle baskın yapıldı.

        Yabancı uyruklulardan oluşan 8 kişilik hücre yapılanmasından 7’si kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Aynı saatlerde düzenlenen bir diğer operasyonda da Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine gitmek için hazırlık yapan Türklerden oluşan 8 kişilik hücre yapılanmasının 4 üyesi yakalandı. Gözaltına alınan 11 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gündür sorgulanıyor.

        Gözaltına alınanlardan Aine Ledley Davis’in, terör örgütü IŞİD’in kan donduran infaz görüntüleriyle bilinen militanlarından ‘Cihatçı John’ lakaplı Muhammed Emwazi’nin yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Özel bir ekip tarafından sorgulanan Davis’in liderliğini yaptığı militan grubunun, korkunç bir eylem planı hazırlığında olduğu da anlaşıldı. Grubun Paris saldırılarıyla eşzamanlı olarak İstanbul’da da saldırılar düzenlemeye hazırlandığı, farklı noktalarda bombalar patlatacakları belirlendi.

        İNGİLİZ GAZETECİNİN KATİLİ Mİ?

        Öte yandan Aine Ledley Davis’in, İngiliz gazeteci James Foley’in geçen yıl Suriye’de boğazı kesilerek öldürülmesinin faili olabileceği ihtimali de kesinleşmeye başladı. İnfaz anında yüzü kapalı olan ve yalnız gözleri görünen militanın görüntüleri ile Davis’inkinin karşılaştırmasında önemli sonuçlar elde edildi. Veriler, İngiliz gazeteci James Foley’in katilinin büyük olasılıkla Aine Ledley Davis olduğu yönünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ