Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tesla Cybertruck'ın suda batmayacağı iddia edildi - haberler - Otomobil Haberleri
        1

        ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Kasım 2019'da elektrikli pick-up modelinin üzerindeki örtüyü kaldırmıştı.

        2

        Farklı tasarımı, özellikleri ve tanıtım etkinliğinde başına gelenler ile gündem olan Cybertruck isimli araç, Tesla CEO'su Elon Musk'ın son açıklamaları ile yeniden merak uyandırdı.

        3

        Sosyal medya hesabından bir takipçisinin sorusu üzerine aracın suda ilerleyebileceğini belirten Musk, Ceybertruck'ın su yüzeyinde bir süre için batmadan durabileceğini açıklaması ile meraklı bakışları da üzerine çekti.

        4

        Böylece, tanıtım etkinliğinde zırhlı olduğu belirtilen camlarının yapılan 'balyoz' testinde çatlaması ile hafızalarda yer eden Cybertruck, bir anda yüzen araç olarak anılmaya başlandı.

        5

        Başlangıç versiyonun arkadan itişli olarak satılacağı Cybertruck, bu versiyonda 400 kilometrelik bir menzil sunabilecek ve ABD'de 40 bin dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

        6

        Baz modelin 6.5 saniye içinde 0'dan 100 km/s hıza çıkabildiği aktarılıyor ki bu değer Cybertruck'ın Ram 1500 V8 ve Volkswagen Amarok V6'dan daha hızlı ivmelendiğini gösteriyor.

        7

        Cybertruck'ın bir üst versiyonu ise ABD'de 50 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Bu versiyonda çift elektrikli motor yer alırken, aracın menzili ise 482 km olarak açıklanıyor.

        8

        Araçtaki çift elektrikli motor, 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniye içinde çıkılmasını sağlıyor.

        9

        Cybertruck ürün gamının tepesinde ise, 70 bin dolarlık fiyat etiketi ile 800 kilometre menzil sunan bir elektrik motoru yer alıyor.

        13

        Fakat, Cybertruck'ın camlarının kırılmaz özelliğini test için etkinlikte yapılan deneme başarısızlıkla sonuçlandı ve aracın camı hem kırıldı hem de çatlaklar oluştu.

        14

        Aracın benzerlerinden farklı olarak dizayn edilen bagaj kısmı ise, üzerinde bir kapak ile geliyor.

        15

        Bagaj kapağının gerektiğinde kızaklar vasıtası ile bagaja ek yaparak, bu kısma motosiklet yüklemeye imkan sağladığı bildiriliyor. Böyle bir durumda, arka süspansiyonlarda otomatik olarak en alçak konuma geliyor.