Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Inventing Anna konusu ne? Inventing Anna oyuncular (cast) kimler? Inventing Anna gerçek mi, gerçekte kim?
        1

        "Inventing Anna", Jessica Pressler tarafından yazılan ve New York Magazine'de yayınlanan "How Anna Delvey Tricked New York's Party People" adlı makaleden esinlenilerek çekilen dokuz bölümlük mini dizidir. Peki, Inventing Anna dizisi konusu gerçek mi, konusu ne? İşte Inventing Anna dizisi hakkında merak edilen detaylar...

        2

        INVENTING ANNA DİZİSİ OYUNCULARI

        "Inventing Anna" dizisinin başrollerinde Anna Delvey (Sorokin) rolüyle Julia Garner ve Vivian Kent rolüyle Anna Chlumsky'i yer alıyor. Dizinin kadrosunda diğer rollerde;

        Anna'nın avukatı Todd rolünde Arian Moayed,

        Rachel rolünde Katie Lowes,

        Neff rolünde Alexis Floyd,

        Vivian'ın eşi Jack rolünde Anders Holm,

        Kacy Duke rolünde Laverne Cox,

        Maud rolünde Anna Deavere Smith,

        Lou rolünde Jeff Perry,

        Barry rolünde Terry Kinney,

        Paul rolünde Tim Guinee,

        Alan rolünde Anthony Edwards,

        Nora rolünde Kate Burton gibi isimler oynuyor.

        3

        INVENTING ANNA DİZİSİ KONUSU NEDİR?

        Kanıtlayacak çok şeyi olan bir gazeteci, "Inventing Anna"da, New York'un sosyal dünyasının kalbini çalan ve aynı zamanda paralarını da çalan Instagram efsanesi Alman mirasçı Anna Delvey'in davasını araştırıyor. Anna, New York'un en büyük dolandırıcısı mı yoksa sadece Amerikan rüyasının yeni portresi mi? Anna, yargılanmayı beklerken ve muhabirimiz NYC'deki en büyük soruyu yanıtlamak için zamana karşı savaşırken, Anna ve muhabir, karanlık ve komik bir aşk-nefret bağı kurarlar.

        4

        INVENTING ANNA DİZİSİ KONUSU GERÇEK Mİ?

        Dizinin her bölümünün başında çıkan "Bu hikaye tamamen gerçektir. Gerçek olmayan kısımları hariç" sözü yazması hikayenin hangi kısımlarının gerçek olduğu konusunda bir merak yarattı. Ancak izleyiciye hikayenin, ne kadarının gerçekte yaşanmış olayları doğrudan anlattığı ve ne kadarının kurgu olduğu net bir şekilde verilmemekte.

        5

        GERÇEK HİKAYE HAKKINDA

        Gazeteci Jessica Pressler 2018 yılında Almanya'nın en zengin ailelerinden birinin varisi olduğunu iddia ederek 2013-2017 yılları arasında bankaları, finans kuruluşlarını ve arkadaşlarını yüz binlerce dolar dolandıran genç bir kadının hikayesini gün ışığına çıkardı.

        New York sosyetesine kendisini 60 milyon dolarlık bir mirasın varisi olarak tanıtan ve Anna Delvey ismini kullanarak Anna Delvey Vakfı isminde, sadece çok seçkin kişilerin üyeliğinin kabul edileceği bir kulüp kurmakta olduğunu belirtiyor. Ancak bu genç kadının gerçek adı Anna Sorokin (ya da Rusça orijinaline sadık kalmamız gerekirse Anna Sorokina). Rusya'da doğmuş Almanya'da büyümüş olan Sorokin, tanıştığı varlıklı kişilere kuracağını söylediği Anna Delvey Vakfı'ndan bahsediyor, yatırımcı olmak isteyip istemediklerini soruyordu.

        Sanat odaklı bu vakıf için Manhattan'ın tarihi binalarından biri olan Church Missions House'u kiralayacaklarını ve burayı bir sanat stüdyosu ve etkinlik alanı olarak kullanacaklarını söylüyordu.

        6

        Tanıştığı zengin sosyetiklerle arkadaş oluyor ve beraber yaptıkları etkinliklerin ücretlerini geri ödeme sözü vererek onlara ödetiyor ancak hiçbir zaman geri ödemiyordu.

        2017'de Manhattan Savcılığı çeşitli banka dolandırıcılıklarıyla ilgili olarak hakkında bir soruşturma başlatmasıyla her şey ortaya çıkmaya başladı. Anna Delvey (Ya da gerçek adıyla Anna Sorokin) bir şekilde New York'un en güçlü ve zengin insanlarını inandırmayı ve toplamda 275.000 dolar dolandırmayı başardı.

        Sorokin, Aralık 2018'de mahkemeye çıkarıldı, 20 Mart 2019'da dava sonuçlandı. Aynı yıl sekiz ayrı suçtan hüküm giydi. Bunların üçü büyük hırsızlık, biri de büyük hırsızlık teşebbüsüydü. 4 ila 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasını çekmek üzere önce Rikers Adası'na oradan da çeşitli cezaevlerine gönderildi. Ayrıca 24.000 dolar para cezasına çarptırıldı ve 199.000 dolar tazminat ödemeye mahkûm edildi.

        Şu an 31 yaşında olan Anna Sorokin, 11 Şubat 2021'de hapisten çıktı. Ancak bir ay sonra vizesinin süresinin dolmuş olması gerekçesiyle ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kurumu yani ICE tarafından gözaltına alındı. Halihazırda da ICE gözetiminde ve sınır dışı edilip edilmeyeceğine dair kararı bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ