Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Çocuğunuzun gözü bozuk mu? | Sağlık Haberleri
        1

        Göz teması halinde 2 gözü birbirine paralel durmayan, gözlerinden birinde içe ya da dışa kayma ya da iki gözde birbirinden bağımsız hareket ediyormuş izlenimi olan bebekler ve çocuklar.

        2

        Okurken veya televizyon seyrederken başını sürekli bir yöne çeviren, eğen, bir gözünü kapalı tutan, sık sık göz kırpan, gözlerini kısan ya da ovalama şikâyetleri bulunanlar.

        3

        Okuyup yazarken çok yakından bakan, satır kaydıran, sürekli parmakla takip eden, yakın işleri sevmeyen, kısa sürede dikkat dağılması veya dalgınlaşması olanlar.

        4

        Ayakkabı bağlama veya düğme ilikleme gibi el-göz koordinasyonu gerektiren işlerde zorlananlar.

        5

        Okulda tahtayı netleştirebilmek ve yazılara odaklanabilmek için sürekli kendini zorladığı için sık sık baş ağrısı şikâyeti yaşayan çocuklarda göz bozukluğu olasılığı yüksek sayılıyor.

        6

        Not: Bu tür şikâyetleri olan çocukların bilgisayarlı göz muayenesi ya da retinoskopik muayene, gözün ön segment ve arka segment muayenelerinden geçirilmeleri öneriliyor. Göz genişletici damlalar da kullanılarak yapılan bu muayene sonucunda çocukta göz bozukluğu olup olmadığı tespit ediliyor. Tedavinin kalıcı görme kayıpları oluşmadan planlanması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ