Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Tuncay Şanlı hangi takımlarda oynadı - Futbol Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR / Erdem AKBAŞ

        Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri kuşkusuz Tuncay Şanlı... Fuleli koşuları, ani bindirmeleri, sürpriz gol vuruşları ve sürati ile bir döneme damga vurmuştu 33 yaşındaki milli yıldız...

        2

        Sakarya forması ile parlayan F.Bahçe’de yıldızlaşan Şanlı, ardından Middlesbrough, Stoke City, Wolfsburg, Bolton, Bursa ve Umm Salal takımlarında forma giymişti.

        3

        İngiltere, Almanya ve Katar gibi ülkelerde top koşturan Tuncay, kariyerine Hindistan’da devam etme kararı aldı.

        4

        Hint kulübü Pune City, Tuncay ile anlaştığını twitter hesabından duyururken, tecrübeli forvetin burada 17 numaralı formayı giyeceği belirtildi. Tuncay'ın şimdiye kadar oynadığı kulüpler ve yol haritası:

        5

        SAKARYA
        Yıldızını parlattığı Sakarya’da 2000-2002 sezonları arasında 66 maçta 32 gol atıp F.Bahçe’ye transfer oldu.

        6

        FENERBAHÇE
        5 sezon forma giydiği kulüpte müthiş başarılara imza attı. 206 maçta 77 kez ağları sarstığı F.Bahçe’de 3 kez lig şampiyonluğu yaşadı.

        7

        M’BROUGH
        Büyük umutlarla İngiltere’ye Middlesbrough’a gitti ancak bekleneni veremedi. 2007-09 sezonları arasında Ada’da 70 maçta 17 gol kaydetti.

        8

        STOKE CITY
        Tuncay’ın Ada’daki 2. durağı Stoke City’de de işler yolunda gitmedi. 2009-2011 aralığında forma giydiği 45 maçta sadece 5 gol atabildi.

        9

        WOLFSBURG
        İngiltere’nin ardından Almanya’nın yolunu tutan milli oyuncu, Wolfsburg’a 3.5 yıllık imza attı. Ancak burada sadece 5 maçta forma giyebildi ve Bolton’a kiralandı.

        10

        BOLTON
        Ada’nın kapıları ona yeniden açıldı. 1 yıl kiralık oynadığı Bolton’da 16 maçta 1 kez ağları havalandırdı.

        11

        BURSASPOR
        5 yıl sonra Türkiye’ye döndü ve Bursa ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Ancak eski formundan çok uzaktı. 2 sezonda 39 maçta sadece 1 gol attı.

        12

        UMM SALAL
        Bursa’dan sonra sürpriz bir şekilde Katar’a gitti. Bülent Uygun’un takımı Umm Salal’da 26 maçta 11 gol atarak kendine geldi.

        13

        PUNE CITY
        2014 yılında kurulan Pune City’nin sahibi oyunculuk, sunuculuk ve aynı zamanda modellik de yapan Salman Khan... Hintli iş adamı aynı zamanda İtalyan ekibi Fiorentina’nın da yüzde 15 hissesine sahip.

        14

        İtalyan teknik direktör Franco Colomba’nın çalıştırdığı Pune City, maçlarını 22 bin kişilik Shree Shiv Chhatrapati Sports Arena’da oynuyor. Mor-Sarılılar, Hindistan Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda ligi 6. tamamladı.

        15

        Tuncay Şanlı Pune City’de geçen sezon Akhisar’da oynayan Didier Zokora, Rumen yıldız Adrian Mutu ve Fransız golcü David Trezeguet ile birlikte forma giyecek.